Syair Awang Semaun satu kajian teks - Mahadi R. S. 1940- (Dewan Bahasa dan Pustaka Brunei, Kementerian Kebudayaan, Belia dan Sukan, 2011)
History and criticism on Syair Awang Semaun, a Malay epic poetry of Brunei.