Falsafah Universiti Kebangsaan Malaysia tafsiran dan penghayatan. - Shaharir Mohamad Zain (Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia, 1994)
Educational philosophy of Universiti Kebangsaan Malaysia; papers.