Pandangan semesta Melayu mantera - Bengkel Pandangan Semesta Melayu Dalam Puisi-Puisi Melayu Tradisional (2000 Malacca, Malacca, Malaysia); Hamid, Rogayah A.; Salim, Mariyam; Dewan Bahasa dan Pustaka (Kuala Lumpur Dewan Bahasa dan Pustaka, 2007)
History and literary criticism of Malay poetry.
[1] Mantera / penyelenggara, Rogayah A. Hamid, Mariyam Salim -- [2] Pantun / penyelenggara, Rogayah A. Hamid, Jumaah Ilias -- [3] Syair / penyelenggara, Rogayah A. Hamid, Wahyunah Abd. Gani.
Includes bibliographical references and index.
In Malay.
Keywords: Malay poetry -- History and criticism