Keruntuhan Empayar Brunei KM 19 satu kajian dari sudut ekonomi - Abdul Karim (Pusat Sejarah Brunei, Kementerian Kebudayaan, Belia dan Sukan, 2008)
History of the fall of Brunei Kingdom in the 19th century; an analysis from economic perspective.